ENSCHEDE | Als echte mountainbike liefhebber vind je het niet alleen erg gaaf om uitdagende wegen te trotseren. Het is natuurlijk ook fijn als dit met de nodige snelheid en techniek gepaard gaat. Bij Awa Outdoor leer je alles over de belangrijkste elementen van het mountainbiken.

Wattbike Test & Training Center Enschede

Awa Outdoor beschikt onder andere over een Wattbike Test & Training Center. Met de speciale Wattbike kun je testen hoe iemand fietst en op welk onderdeel getraind moet worden. Denk bijvoorbeeld aan traptechniek, snelheid, hartslagzones en wattage. De Wattbike meet en analyseert alle medische en technische gegevens. Met die analyse kun je meer rendement halen uit elke omwenteling, oftewel: meer snelheid met minder energie.

MTB-trainingen van Start2Bike

Naast Wattbike-trainingen geeft Awa Outdoor ook MTB-trainingen. Binnen vier zondagen leer jij de belangrijkste elementen van het mountainbiken. Denk aan in- en uitklikken, traptechnieken, houding, remmen, bochten maken en klimmen en dalen. Daarnaast leer je ook gave stunts, zoals de bunny hop en wheely. De eerstvolgende MTB-trainingen gaan op zondag 6 oktober van start. Deelname bedraagt 37,50 euro en je kan je via deze link aanmelden.

Mountainbike huren

Heb je de basistechnieken al onder de knie, maar beschik je niet over een eigen mountainbike? Ook daar heeft Awa Outdoor aan gedacht! Je kunt namelijk eenvoudig een mountainbike huren bij hun hoofdlocatie aan de Kotkampweg en bij het verhuurpunt op Het Rutbeek. Vanaf €17,50 kun je al een mountainbike huren.

Wil je het mountainbiken liever combineren met een andere activiteit of een hapje en drankje? Awa Outdoor biedt ook de mogelijkheid voor diverse food & drinks op de route of na afloop. Even bijkomen en napraten over jullie ervaringen en de tips & trick die jullie geleerd hebben tijdens de mountainbike clinic. Dan ben je bij AWA Outdoor aan het juiste adres! Neem contact op en laat je verrassen door de mogelijkheden.