• Resultaat gericht
 • Gratis proefles
 • Verantwoord bewegen
 • 100% persoonlijk en betrokken
 • Veilig en op maat

Awa Outdoor Sports Training Center, net een beetje meer!

Een trainingscenter welke zich bezighoudt met buitensporten en begeleiden van mensen hierin. Zowel in groepsverband als individueel, maar altijd middels een professionele en persoonlijke trainingsgerichte aanpak. Hardlopen, wielrennen, mountainbiken, power wandelen, skating, Bootcamp, INsane als er maar een trainingsgerichte opbouw in voorkomt.
Door verschillende disciplines bij elkaar te koppelen, zijn er trainingsmethodes ontwikkeld, die voor iedereen toepasbaar zijn. Door een team van fysiotherapeuten, sportbegeleiders, voeding specialisten, trainers en andere medici/bewegingsexperts die elkaar ondersteunen in de verschillende disciplines hierin, kan er altijd een op maat gemaakt programma aangeboden worden.

GEZOND BUITENSPORTEN

Awa outdoor is de uitvoerende orgaan hierin, en hoopt op deze manier mensen te kunnen aansporen tot een gezond beweging- /levenspatroon. Op een gestructureerde wijze biedt Awa Outdoor trainingspakketten aan voor iedereen die gezond wil buitensporten of iets wil genereren middels buitensporten. Dit kan dus in vele vormen.
Ook kan dit natuurlijk middels een Personal Training of Lifestyle Coaching traject, voor mensen die niet in groepen willen/kunnen sporten. Hierin word natuurlijk de persoonlijke kant nog verder uitgediept. Er is een pakket samengesteld dat voor iedereen toegankelijk is, voor elke beurs is er iets. Logisch dat het meest uitgebreide pakket niet voor iedereen haalbaar is (kosten plaatje). Maar ook in de goedkopere pakketten worden doelstellingen op zo’n wijze benaderd dat ze gehaald worden.
Wij proberen er dus voor iedereen te zijn, met een trainingspakket, waarin niet alleen de trainingsopbouw wordt gegeven, maar ook de technieken die bij die sport horen, worden aangeleerd. Vooral het halen van de gestelde doelstelling is dus het belangrijkste, (dit is iets wat je zelf bepaalt, van gewichtscontrole (win 2 lose weight/ versus /detox your body)tot 5 km rennen(hardlopen doe je zo) tot houdingsverbetering tot denkpatroon wijziging, enz.). Daarna komt de persoonlijke opbouw en tenslotte de persoonlijke ondersteuning en begeleiding hierin.

Waarom doen wij dit?

De bedenkers van Awa outdoor Robin Kooyman en Annet olde Heuvel en inmiddels een heel team, zitten al hun hele leven in het geven van training en vooral in de sport. Nu zien wij dat er tijdens een marathon enorm veel mensen verkeerde loop techniek gebruiken of zelfs zo slecht zijn voorbereid dat er wat ergers met hun gebeurt, mountainbikers tijdens een tourtocht die onnodig vallen, skeeleraars die niet weten hoe ze moeten remmen, Insanity volgen via laptop, zonder correctie van oefeningen , wat voor beginners onmogelijk is.

Dat is Nederland, we kopen hardloopschoenen en kunnen hardlopen. Inmiddels weten we beter. Deze goedkope benadering om je sport uit te voeren kost je uiteindelijk altijd of een zeer hardleerse leerweg of het staken van je sport activiteit. Wij proberen dus om iedereen die dit wil, op een gezonde manier hun sport aan te leren, zonder blessures en een doelstelling er aan toegevoegd.
Awa Outdoor gaat dus een stapje verder, geeft je de begeleiding die je eigenlijk altijd zou moeten krijgen. Geen lichaam reageert hetzelfde, en kan dus ook niet hetzelfde getraind worden.

GEZOND BEZIG ZIJN

Natuurlijk staat plezier beleving hoog in het vaandel, maar gezond bezig zijn nog hoger. We doen dit commercieel uitgevoerd om zo ook daadwerkelijk de kwaliteit te kunnen waarborgen, zo zijn we Sport Institute Europe gekwalificeerd, wat betekent dat al onze lessen aan veiligheidskeurmerk voldoen en u als deelnemer altijd verzekerd bent.

We willen er wel ons brood mee verdienen, maar vinden het mooier wanneer we mensen kunnen helpen om weer iets verstandiger of verbeterd met hun sport om gaan.
Op deze wijze denken we dit te kunnen genereren.
Dit kun je merken aan de dingen die we proberen neer te zetten, op zo’n manier dat iedereen hierin meeprofiteert en geloof me dat is niet makkelijk.

Let op! Wij zijn geen psychiaters of andere medici, maar gewoon coaches / trainers, met een enorme ervaring, die het geluk hebben dit te kunnen delen met anderen.

Wekelijkse lessen

Dagelijks lessen: body run, mtb, race (alleen zomermaanden), power walk, Insane, bootcamp, skeeleren (alleen zomermaanden), streetbike (op aanvraag). En natuurlijk onze Personal Training, Small group training en de starters cursussen Ski fit, Start2bike , INsane, F.I.T WEIGHT, Clean up your life, Hardlopen doe je zo. Als deelnemer van de vervolg trajecten, mag je switchen tussen de verschillende disciplines, ook hierin blinken we uit. Zo goed dat we samen met Intersport een traject mogen gaan neerzetten.

Uiteraard groeien we. Na 8 jaar awa outdoor sports training fulltime te hebben verbeterd, gaan we weer een stap hoger in de trainingswereld. Zo hebben we nu awa Almelo erbij. We waren hier al actief, maar ook hier is nu een ONTWIKKELING GAANDE kantoor annex PT ruimte. Dit brengt ook een primeur in oost Nederland. Als 2e in Nederland is hier de mogelijkheid van een wattbike training, naast Amsterdam is Almelo dus de wattbike place2be. Deze training geeft enorm veel mogelijkheden. Niet alleen weten hoeveel watt je kunt genereren, maar gekoppeld aan hartslag ook nog eens een zeer gedoceerd en uitgelezen training opzet. Ieder detail is cijfermatig uit te lezen, zelfs je trapfrequentie(voor onze fietsers) kan zo getraind worden dat ook deze verbetert. Deze wattbike test opzet geeft voor iedereen die explosiever en sterker wil worden een zeer goede trainingsbasis. Ook voor alle fietsers is dit natuurlijk de enige manier om echt goed gedoseerd je opbouw te verbeteren. Tenslotte meten is weten.

Verder gaat Awa outdoor de kant van afvallen eens een keer uitzetten. Wil jij voor eens en altijd structureel van je kilo’s af. Bij ons is er een detox, clean up pakket 6 maanden lang bewegen volgens een bepaald sport patroon, low impact, aanpassen van je voeding naar jou maatstaven en lichaam benodigdheden, maar eerst even je lichaam volledig rein maken. Wij denken namelijk afvallen hoef je maar een keer te doen(medische uitzonderingen daargelaten), daarna gaat als je het goed doet en opzet, er een blijvend effect van uit. F.I.T. WEIGHTLOSS, start doorlopend. Voor iedereen die nu wel eens echt voor eens en altijd een doelstelling wil halen. Of onze FAT2BURN cycli 35 dagen schoon 95%score tot nu toe(slechts 1 deelnemer niet) en dit lag niet aan ons.

## jaar AWA outdoor sports training

Heeft ons ook de sociale aspecten doen inzien. Zo helpen we mensen die het niet kunnen bekostigen, hebben we outdoor zorg trajecten voor heropvoeding (probleem jongeren die even weer zichzelf moeten zien en weten hoe ze dit moeten aanpakken) in de Ardennen. Deze trajecten doen we graag. Waarom? Omdat het werkt en ook nog eens heel dankbaar werk is. Inmiddels alweer ruim 10 / 6weekse trajecten, Ardennen trajecten met een hoog retentie gehalte weggezet. Veel jeugd is hier weer even tot zelf inzicht gebracht, en kon zo zichzelf weer fatsoenlijk in de maatschappij bewegen. In samenwerking met de diverse jeugdzorginstellingen hopen we nog vele van dit soort trajecten te kunnen gaan genereren. Onze connecties in de Ardennen om een spannend uitdagend (lees: abseilen, tokkelen, klimmen enz. outdoor survival kortom grenzen verleggen) en leerzaam traject neer te zetten en wij staan klaar voor deze speciale groep jeugdigen.

6 JAAR AWA:

 • mtb en race naar een hoger level (eerste in oost Nederland met techniek trainingen).
 • bootcamp is geen Finse gymnastiek.
 • hardlopen heeft een core training nodig.
 • boksfit en ladies zelfverdediging, hoe lekker kan het zijn, maar helaas ook noodzaak tegenwoordig. Hier krijg je zelfvertrouwen van….
 • SIE veiligheid keurs merk, de enige outdoor sports trainingscenter in Nederland die dit toepast, waarom; tuurlijk kost dit veel geld en tijd. Maar hoe controleer je anders of je nog wel goed, veilig en gezond bezig bent.
 • en nu Watt bike gekoppeld aan hartslag training, test trainingen waar eindigt het? Voor ons nog lang niet. Polar hartslag zone training, of zelf fitness, traceer naar je totale beweging en gezondheid patroon.
 • sociaal iedereen in zijn waarde laten, en werken naar je eigen kunnen. Goed of slecht je bent bezig toch…. Kortom je hoeft niet de beste te zijn om de beste te zijn.
 • Inmiddels al meer dan 600 sporters gingen u voor en hebben bijgeleerd om gezond en veilig te sporten. Maar vooral plezier hierin hadden.
 • awa outdoor sports training een bewezen concept.
 • GEKOZEN TOT BESTE VAN ENSCHEDE 2017, tijdens de Dutch fitness awards.

7 JAAR AWA:

Realisatie eerste bootcamp trainingsbaan op ons terrein bij de partner tex town tigers. body run baan ontwikkelen met rigtersbleek, kieken of het lukt. samenwerking met Buffel outdoor op het gebied van jeugd trajecten. opzet en intenties genoeg om ook hier door te gaan met ontwikkelen. want beter gaan kan het altijd in de sport....

8 JAAR AWA:

Deze is ROEREND, vele nieuwe zaken en ontwikkelingen komen hier uiteindelijk uit voort.BINNENKORT MEER... Bootcamp next level. een feit... BZO Een bijzonder traject welke we samen met clustervorming Enschede mogen uitrollen. jeugd helpen daar waar we kunnen. Sport uitbreiding almelo samenwerking met de Zwaluwen. locatie awa almelo, VERDWIJNT EN IS ER WEER. Nu zitten we op de Sumpel 5 terrein van de fietsers.kijken wat er meer uit komt. PT een vorm welke we al heel lang uitvoeren naar een nog hoger level krijgen, www.personaltrainer-enschede.nl. Ook onze groepslessen weer onder de loep. WORD VERVOLGT..

We zijn tevens altijd op zoek naar gedreven instructeurs, de vakidioot die het doet om mensen te helpen, niet voor persoonlijke doeleinden( lees: kijk eens hoe goed ik ben of ik verdien lekker). Deze trainers passen niet binnen onze cultuur. Mensen juist en goed op weg helpen.
Daar draait het om..

Bekijk de agenda

Overzicht Sports & Trainingen

 

Aanmelden gratis proefles

  Personal training is op reservering

  X