AWA Outdoor Sports in Enschede biedt meer dan een fitnessruimte met toestellen. Wij zijn namelijk voorstanders van sporten in de buitenlucht. Om die reden bieden wij trainingsprogramma’s aan waarbij je er lekker in groepsverband op uit gaat. Bij ons sportcentrum in Enschede kun je terecht voor conditietrainingen en gecombineerde kracht- en conditietrainingen. Daarnaast kun je ook werken aan je behendigheid en lenigheid. Kortom: je leert alles om ervoor te zorgen dat je een ultiem fit en gezond lichaam hebt. Welke sport je ook kiest, je kunt altijd rekenen op professionele begeleiding van bijvoorbeeld sportbegeleiders, fysiotherapeuten, bewegingsexperts, voedingsspecialisten en medici.

Waarom buitensporten gezond is.

Bewegen en dan bij voorkeur buiten is een must en een noodzaak voor je gezondheid. Hieronder de belangrijkste redenen naar buiten te gaan en te gaan bewegen.

Schone lucht!
Als je gaat sporten in een park of in het bos profiteren je longen. De lucht in de buurt van bomen en planten is schoner. Wat zorgt voor minder aan depressies, hart- en vaatziekte en diabetes.

Vitamine D – Bij veel zonlicht
Naar buiten gaan is de eenvoudigste manier om je lichaam te voorzien van vitamine D. Door het UV-licht maakt je lichaam deze vitamine aan in de huid. Vitamine D is essentieel voor je botten en je immuunsysteem. Via de voeding krijgen we niet altijd genoeg vitamine D binnen en in de winter, als de zon niet zo sterk is, kan het nodig zijn om extra supplementen te slikken.

Betere nachtrust
Het buitenlicht is krachtiger dan binnenverlichting. Dit helpt het organiseren van je biologische klok en je hormoonhuishouding. Door vooral buiten te bewegen, heb je hier veel voordeel bij. En dat helpt bij het afstellen van je biologische klok en je hormoonhuishouding. Het slaaphormoon melatonine is erg belangrijk,Ben je overdag lekker veel buiten geweest, dan maak je ‘s avonds meer melatonine (slaaphormoon) aan en slaap je beter.

Tegengaan depressie
Zon- en daglicht stimuleren de aanmaak van serotonine in de huid. Deze neurotransmitter heeft een positief effect op onze stemming. Daarom is het zelfs ‘s winters een goed idee om door weer en wind buiten te wandelen of te fietsen.

Beter ontspannen door groen

Het zien van natuur en dan met name de kleur groen maakt dat bewegen nog krachtiger helpt ontspannen. Engelse onderzoekers lieten mensen trainen op een lopende band, terwijl ze keken naar een muur waarop ‘natuur’ of een stedelijke omgeving te zien was. Van het bewegen alleen ging al een positief effect uit. De bloeddruk daalde, de stemming verbeterde, net als het gevoel van eigenwaarde. Het effect was echter veel groter, als de deelnemers keken naar een prettige, groene omgeving. Een stedelijke omgeving verminderde het positieve effect.

Sociaal, leuker en prettiger.
Mensen vinden het simpelweg leuker, prettiger en aangenamer om rondjes te rennen in het park dan op de lopende band (behalve als het stormt en keihard regent misschien) en daarom houden ze het langer vol. Ook blijkt buiten bewegen in een groene omgeving beter te motiveren dan sporten binnen of in een sportcentrum.

Beter afvallen
En als het buiten ijskoud is? Ja, ook dan is buiten bewegen extra goed voor je. Recent onderzoek van onder andere de Universiteit van Maastricht laat zien dat zowel sporten als een lage omgevingstemperatuur het bruine vetweefsel aanzet tot het verbranden van lichaamsvet en dat kan helpen om sneller af te vallen of op een gezond gewicht te blijven .

Aanmelden proefles

Wilt u een keer (gratis) een proefles volgen. Dat kan. Vult u a.u.b. uw gegevens in.
  • Wil graag de volgende sport uitproberen
  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ

Trek erop uit tijdens onze geweldige conditietrainingen

Heb je altijd al willen hardlopen of mountainbiken? Of doe je het al enige tijd, maar ben je toe aan meer uitdaging? Meld je dan aan bij ons sportcentrum in Enschede. Wij brengen buitensporten naar een hoger niveau door onze excellente begeleiding van professionals. Zo leer je jouw techniek te verbeteren en je resultaten te overtreffen. Onze buitentrainingen zijn onder andere: mountainbiken, skeeleren, hardlopen, wielrennen en power walking.
Ga voor meer kracht en conditie tijdens onze explosieve trainingen

Wil je meer kracht en een fit lichaam? Ook dan ben je bij ons sportcentrum in Enschede helemaal aan het juiste adres. Wij bieden geweldige trainingen aan in groepsverband waarbij je zowel werkt aan je conditie als aan je kracht, core, lenigheid en explosiviteit. Zo word je sterker en sneller tegelijk. Interesse? Bekijk dan eens onze Bodyrun, INsane en Bootcamp trainingen.

Kom je ook bij ons sportcentrum in Enschede sporten om je lichaam gezonder en fitter te maken?